• flyttfirma
Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Så flyttar du smart med en flyttfirma!

|27/06, 2023

Så flyttar du smart med en flyttfirma!

Det ska vara roligt att flytta! En bra och pålitlig flyttfirma kan hjälpa dig att få en positiv flygupplevelse. Utbudet av flyttfirmor är dock väldigt stort så hur ska man veta vilken flyttfirma som är bra? Vi går härnäst igenom vikten av att jämföra flyttfirmor.


Pris i din budget 

Den vanligaste orsaken till att många väljer att jämföra flyttfirmor är priset. Även om det inte i många fall är den enda avgörande faktorn kan priset spela stor roll i beslutsfattandet. Eftersom flyttfirmor kan erbjuda väldigt olika priser, kan man lättare hitta en offert som passar ens egen budget om man jämför olika alternativ. Har man tur kan man komma över ett konkurrenskraftigt pris om en flyttfirma kan slå ihop flera flyttar och därmed minska på transportkostnaderna. Tänk på att den förmånligaste offerten sällan är den sämsta och den dyraste inte alltid behöver vara den bästa. Tips! Vill du snabbt ha ett riktgivande pris på din flytt? Använd dig av flytt räknaren!


Tjänster enligt dina behov 

Flyttfirmor kan erbjuda olika tjänster såsom packning, montering, flyttstädning, transport, lastning, lossning och hantering av ömtåliga eller tunga möbler. Vissa hyr flyttlådor och erbjuder flytthjälpmedel som ingår i priset. Genom att jämföra flyttfirmor hittar du säkert en som erbjuder de tjänster du behöver


Kvalitet och pålitlighet 

Det är viktigt att anlita en pålitlig flyttfirma som erbjuder service av kvalitet. På flyttdagen vill man inte oroa sig för om ens saker kommer oskadda fram eller inte till det nya hemmet. Det kan vara lättare att få en uppfattning om vilka flyttfirmor som jobbar kvalitativt om du jämför olika alternativ. Säkra transportmetoder, rätta flytthjälpmedel samt erfarna och kunniga medarbetare är viktiga faktorer för detta.


Omdömen från tidigare kunder 

Eftersom utbudet av flyttfirmor är så stort kan det vara svårt att veta vilken flyttfirma man ska anlita. Det är rätt så vanligt att man frågar runt bland bekanta ifall de kan rekommendera en bra flyttfirma, eller att man anlitar en flyttfirma som tidigare ställt upp vid ens flytt. Oberoende vad en flyttfirma erbjuder för pris lönar det sig att läsa deras omdömen för att få en helhetsbild.


Kundservice genom hela flyttprocessen 

En bra kundservice underlättar betydligt under hela flyttprocessen. Då du lämnar en offert till flera flyttfirmor och diskuterar kring flyttens detaljer kommer du märka vilka som är lätta att kommunicera med, hur snabbt de svarar och hur flexibla de är med att anpassa deras tjänster enligt dina behov.


Flyttjakt hjälper dig att jämföra flyttfirmor 

Nu har vi gått igenom varför det är viktigt att jämföra flyttfirmor. Men hur gör man det smidigt? Måste man skicka flera separata offerter till olika flyttfirmor? Nej, enklast kommer du undan genom att ta hjälp av Flyttjakt.nu enligt följande: 

1. Lämna en offertförfrågan gratis via Flyttjakt 

2. Läs igenom och jämför offerterna som skickas till din e-post inom kort 

3. Läs och jämför även flyttfirmans omdömen som tidigare kunder skrivit 

4. Välj den flyttfirma som bäst motsvarar dina behov och önskemål 


Det är gratis att använda tjänsten och man binder sig inte till något genom att lämna en offertförfrågan. 

Tips! Tänk på att kontakta flyttfirmor i god tid för att garantera att de kan hjälpa dig på din flyttdag. En välskriven och detaljerad offertförfrågan hjälper flyttfirman att skicka en skräddarsydd och omfattande offert.


Det är mycket att komma ihåg före, under och efter en flytt. Flyttjakts checklista vid flytt hjälper dig komma ihåg allt. 

Stort lycka till med flytten!