Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Få posten till rätt adress

|16/07, 2023

Få posten till rätt adress

När man ska flytta är det flera saker man behöver tänka på och fixa till i samband med flytten, en av dessa är en så kallad adressändring via Skatteverket.


Adressändring

Genom att utföra en adressändring så ser du till att posten flyttar till rätt ställe när du ska flytta så att inte posten fortsätter hamna på det gamla stället.

Att adressändra är också gratis och detta sker i samband med en flyttanmälan som du skickar in till skatteverket så att de vet i systemet att du är folkbokförd på rätt adress så att andra företag och myndigheter kan skicka rätt.

Detta är särskilt viktigt så att du inte tappar bort någon faktura som ska betalas så att den hamnar hos kronofogden

Om det är så att du har barn och de ska flytta tillsammans med dig så ska de också anmälas. Själva flytten kan tidigast registreras på inflyttningsdagen.


Göra anmälan

Är det dags att flytta och du behöver göra en flyttanmälan så kan du göra det snabbt och enkelt via Skatteverkets E-tjänst flyttanmälan

Efter att du har skickat iväg din flyttanmälan så kan det ta upp till två veckor för de att registreras. Om det är så att du har frågor kring ditt ärende eller något fel som du behöver ändra  kan du kontakta Skatteverket via telefon så hjälper de dig i ditt ärende, de når du på 0771-567 567

Du kan också göra anmälan på papper genom att skriva ut en blankett som finns som ett digitalt formulär på deras webbplats. Följ stegen i formuläret, skriv ut blanketten, skriv under och skicka in den till dem så sköter de resten. 

Följa upp & Tips

Du kan följa din anmälan genom Mina sidor på skatteverket och om du har en digital brevlåda får du ett meddelande när flytten har registrerats.

En rekommendation är att göra anmälan senast en vecka efter flytt annars så gäller flytten från dagen som anmälan kom in.