Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

6 tips för en billigare flytt!

|15/08, 2022

6 tips för en billigare flytt!

Att flytta är en mycket påfrestande händelse i ens liv. Man behöver ta hand om packning och flytt själva, eller anlita ett bra företag. Det finns många tips för en billigare flytt som kommer att göra processen enklare och billigare.

Det finns många fördelar med att packa själv, men det är inte alltid det mest kostnadseffektiva alternativet. Att anlita ett företag är ett av det som brukar vara den största kostnaden men genom att göra rätt kan det bli billigare än vad det kostar att flytta själv. Vi förklarar detta i denna artikeln:


Tipsen vi går igenom i denna artikeln:

 1. Ha en plan
 2. Bli av med saker du inte behöver
 3. Fixa bra packmaterial
 4. Använd det du redan har
 5. Packa själv
 6. Anlita en bra firma


Nedanför har vi förklarar några av de tipsen som ska vara till hjälp när du ska flytta och spara pengar i denna processen.


1. Ha en plan

Ju mer tid du spenderar på att planera flytten desto mindre kommer det att kosta dig. Ofta så brukar extra kostnader när det kommer till flytta bero på att man i sista minuten försöker hitta en lösning. Så genom att börja planera tidigt så kan spara pengar och även ha mer tid att bli av med det som du inte behöver. 


2. Bli av med saker du inte behöver

Detta är en av de viktigaste punktera då du ska flytta, ju mindre du har desto billigare blir flytten. Några åtgärder du kan ta för att spara pengar, last eller kanske till och med tjäna pengar är:

 • Att sälja saker på blocket, facebook och andra marknadsplatser.
 • Ha en garageförsäljning
 • Donera saker till välgörenhetsorganisationer
 • Slänga saker som inte behövs/går att använda
 • Äta upp maten som finns innan flytt


3. Fixa bra packmaterial

Genom att söka ordentligt efter emballage och annat packmaterial kan du spara pengar, har du en tight budget kan du också använda dig av gamla lådor och kartonger som du har. Oftast kan även flyttfirmor hjälpa till med emballaget.


4. Använd det du redan har 

Innan du går och köper en massa packmaterial använd saker som du har hemma som handdukar, tyger, påsar för exempelvis skydd av glas och liknande eller packning av kläder.


5. Packa själv

Att packa själv är också en av metoderna som hjälper dig spara enormt när det kommer till flyttning, flyttfirman kommer bara och last lådorna och kör iväg. Viktigt här att du packar så att inget går sönder och att allt är välskyddat.


6. Anlita en bra firma

Det är inte alltid det bästa alternativet att anlita den billigaste firman även om man ofta tittar efter pris när man köper varor/tjänster. Finns många faktorer som kan påverka som hur bra en flyttfirma, extra tilläggskostnader. Även olika firmor jobbar olika snabbt för samma typ av uppdrag och sedan är det också viktigt att inget går i sönder.