Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Hur mycket kostar det att flytta?

|18/05, 2023

Hur mycket kostar det att flytta?

En omfattande artikel för att få insikt om hur mycket det kommer att kosta dig för att flytta ditt bohag och vad du kan tänka på kring detta samt hur du kan spara pengar för din kommande flytt.

Att flytta till ett nytt hem eller kontor kan vara ett dyrt uppdrag. Att veta hur mycket det kommer att kosta att flytta är viktigt för budget- och planeringsändamål. Det finns många olika faktorer som spelar in för att bestämma kostnaden för en flytt, till exempel storleken på flytten, tillryggalagd sträcka och eventuella ytterligare tjänster som behövs. Det är viktigt att förstå alla dessa faktorer för att få en korrekt uppskattning av dina flyttkostnader. I den här artikeln ska vi titta på några av de vanligaste flyttkostnaderna och hur du kan spara pengar på din nästa flytt.

De vanligaste flyttkostnaderna är:

Packningmaterial

När det kommer till packningsmaterial så inkluderar det saker och ting som tejp, kartonger och annat för att ditt bohag är skyddat under flytten. Företag kan ofta hjälpa till med detta mot en kostnad, skulle det vara så att du vill spara pengar kan du utföra denna delen själv.

Storleken på bohaget

Beroende på hur mycket du har att flytta så påverkar det också priser då det kan kräva flera körningar eller extra personal samt bilar för att se till så att allt flyttas. Något man kan ta hänsyn till när det kommer till det som ska flyttas är att montera ner saker som bord, skåp, sängar ock liknande som leder till att antalet kubikmeter som ska flytt minskas.

Avstånd/Tid

Hur långt du ska flytta påverkar också priser i form av avstånd och tid det kommer pristillägg ju längre bort du ska flytta. Här finns inte så mycket att göra när det kommer till att spara pengar.

Extra tillägg

Om det är så att du behöver extra tillägg som exempelvis demontering, mongerting eller flyttstäd. Så tillkommer extra utgifter för dessa tjänster, självklart kan du utföra detta själv och då spara en de pengar. Ibland kan det dock vara bekvämra att överlåta ansvaret till ett flyttföretag så att man kan spendera tid på annat.

Två sätt att räkna när det kommer till prisättning.

Fast pris 

- Rekommenderas vid bestämt arbete

När du ska flytta ditt bohag så kan du specfikera ordentligt allt som behöver flyttas och därment få ett fast pris och ett färdigt paket. 

Detta hjälper dig att hålla kolla på hur mycket det kommer att kosta dig för att utföra vald tjänst, för att få ett fast pris så behöver du inkomma med information som bland annat:

  • Boyta

  • Bitya

  • Antal rum

  • Boendeform

  • Våningar

  • Hiss

  • Bilder på det du vill flytta

Genom att ta med alla den information kan du känna dig säker på vad du kommer att betala för din flytt.


Pris per timme

- Rekommenderas vid löpande arbete

Om du behöver hjälp med att exempelvis flytta ett kontor eller lager så rekommenderar vi att arbetet utförs på timbassi då det kan variera vad som ska omfattas vid varje tillfälle. Då blir ett timpris mer rättvist för dig då du endast betalar för den tid som du behöver.

Flyttfirma pris per timme?

Prisättningen per timme varier beroende på hur många pesonerna som ska hjälpa till med flytten.

PaketPris
1 Pers inkl bil495 kr
2 Pers inkl bil
795 kr


Exempel på pris på en flyttfirma som genomför en flytt

En flytt kostar den tid det tar att utföra flytten gånger hur många personer som hjälper till och kostnad för lastbil samt eventuella extra tillägg såsom packning.

StorlekPris
1 Rum & Kök1975 kr
2 Rum & Kök
2900 kr
3 Rum & Kök
3400 kr
4 Rum & Kök
3750 kr
5 Rum & Kök
4850 kr


Grovt uppskattat pris för flyttfirma exl RUT-Avdrag, ungefär så mycket kostar en flytt år 2023 exkl. packning.