• flyttfirma
Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Flytta till Stockholm – att tänka på!

|22/06, 2022

Flytta till Stockholm – att tänka på!

Är du intresserad av att flytta till Stockholm?

Vad är det viktiga att tänkte på om du ska flytta till Stockholm, vilka är de bästa områden att bo på, hur ska man hitta boende, jobb, skola och liknande? I detta blogginlägg går vi kort igenom nyttig information för dig som har tänkt att flytta till Stockholm.


Sveriges Huvudstad, storstaden med det lilla extra.

Stockholm är en storstad som är välbyggd med kollektivtrafik och tillgång till sådant som sjukvård, skolor och handelsplatser. En fin stad med mycket möjligheter till aktiviteter och en passande stad för dig som tänkt studera i Högskolan. Staden har även fina grönområden nära skärgården samt naturreservat och skogar.

Något att tänkta på när är att det kan vara enkelt att spendera pengar när man bor i en storstad pågrund av livsstilen som finns när man befinner sig i en storstad.


Bra områden i Stockholm.

Innan flytt är det bra att kolla runt och se vad som är ett passande område att bo i, det kan vara genom att kolla olika bostadstyper, läge och  annat som är viktigt som läge, närhet till butiken och kollektivtrafik och liknande. I Stockholm så finns det tillgång till en T-banestation eller en pendeltågsstation gör vardagen smidigare, sedan finns det även busslinjer också.

Det är inte alltid så att det är avgörande att bo nära till skola och jobba då det fins tillgång till kollektivtrafik. Men ibland vill man inte spendera så mycket tid på att pendla dagligen, därför kan det finnas fördelar med att bo i närheten av arbetsplats/skola.

Det finns många områden att välja mellan bland annat Norrmalm, Vasastan, Östermalm, Djurgården dessa finns i innerstaden sedan finns det också områden i ytterstaden som Gröndal, Aspudden, Årsta, Hammarby. Ett tips är att google och se information om de olika områdena för att see vilket som passar bäst varje sig det är boende, skolor och liknande.


Jobb och utbildning i Stockholm

När det kommer till jobb och utbildning i Stockholm så är det en bra stad då det är Sveriges största stad och finns många möjligheter. Många stora företag inom olika branscher men det finns samtidigt också många sökande. I Stockholm finns det också många skolor som Stockholms Universitet, KTH och Handelshögskolan, sedan finns det också många Yrkeshögskolor som är mindre utbildningar som hjälper en att komma ut i jobb snabbare.


Köpa bostad i Stockholm

Att köpa bostad i Stockholm innebär att du behöver förvänta dig att du får mindre boyta en i en större stad, då snittet ligger ganska högt jämfört med andra städer exempelvis 72731kr/kvm för bostadsrätter och 57 862 kr/kvm för villor.

Ska du köpa bostad i Stockholm bör du räkna med att din boyta sannolikt kommer bli mindre än om du valt att köpa bostad i en mindre stad.

Snittpriset ligger på 84 080 kr/kvm för bostadsrätter och 73 254 kr/kvm för villor i Stockholm.

För att få överblick över vad bostadspriserna ligger på i olika områden kan du också kika på Hemnet eller Booli.

*Siffror hämtade från Svensk Mäklarstatistik, uppdaterat 9 juni 2020